Fiecare dintre noi are rude plecate peste hotare la studii sau la muncă. Uneori, distanța se simte dureros și legăturile de familie devin din ce în ce mai slabe. Vizitele acasă și un telefon dat din când în când nu reușesc să suplinească lipsa fizică a unui părinte sau a unui copil. Totuși, sunt uneori și povești de viață frumoase și familii care reușesc, în ciuda distanței, să fie extrem de apropiate. Acesta este cazul unui tată și al fiului său, originari din Giurgiu.

Radu Rebedea a găsit o metodă prin care să iasă la bere cu fiul lui în fiecare miercuri seara, chiar dacă se află la mii de kilometri distanță. Și nu străbat distanța printr-o mașină SF de teleportare, ci cu ajutorul noilor tehnologii.

Apropierea dintre ei a început când George, fiul lui Radu, era mic și stătea la un pahar de vorbă cu tata.

Îmi punea suc de la compotul de gutui în halba de bere, ca să spună că bem bere împreună, își amintește cu nostalgie și amuzament tânărul care are acum 22 de ani.

De abia aștepta să se facă mare și să meargă la bere cu tata. Bine, și cu băieții… dar mai ales cu tata, care i-a promis că după ce va fi major vor merge la terasă împreună.

Numai că Radu a plecat să muncească în Italia când George avea 15 ani și acolo a rămas. Vine acasă de două ori pe an. De Crăciun și în august, când își ia două săptămâni de concediu. Ieșirile lor la bere, ca băieții, ar fi putut fi foarte rare, dacă domnul Rebedea nu s-ar fi împrietenit cu internetul și dacă fiului lui nu i-ar fi venit o idee genială: să bea împreună cu tatăl său, o dată pe săptămână, o bere virtuală.

În fiecare a doua zi de miercuri din lună, de la 9 la 11 seara stau cu tata pe Skype. Discutăm câte în lună și în stele, ne mai și certăm că în țară sau afară, tot trebuie să-și țină fiul în frâu, ne spune amuzat George.

Așa au ajuns cei doi să aibă o relație foarte apropiată și, în ciuda distanței, Radu reușește, măcar o dată pe săptămână, să se simtă atât de ”acasă”.